Vår skola

Foto: Olof Holdar

Varmt välkommen till fina Tungelsta skola – en stor skola i det lilla samhället. Vår vision är "vilja, våga, vara nyfiken"!

Tungelsta Skola är en F–9 skola som ligger mitt i Tungelsta, ett gammalt trädgårdssamhälle ett stenkast ifrån Västerhaninge Centrum. Skolan har cirka 900 elever och drygt 115 anställda. Skolans vision – vilja, våga, vara nyfiken – genomsyrar arbetet på hela skolan.

Närheten och samarbetet med Tungelsta IF är stor, där fotboll och innebandy är de tydligaste inriktningarna. Tillgången till en stor och välutrustad idrottshall samt till en fullstor konstgräsplan ger oanade möjligheter för utökad rörelse i skolan, något som ger stor framgång vad gäller inlärningen.

Samarbetet med Tungelsta fritidsgård är gott och närheten till vacker natur ger ett lugn som skolans verksamhet mår bra av. I Tungelsta hjälps vi åt och tar ansvar kring våra gemensamma barn/ungdomar/elever.

Senast uppdaterad: 6 september 2018